zverokruh : Kozorožec
Kozorožec - Capricorn znameniu vládne Saturn citlivosť na kolená a kosti
od 22.12. - do 20.1. poslať emailom

    Slnko v ňom zotrváva od 22. decembra do 20. januára nasledujúceho roku. Žezlo vládcu preberá po Jupiterovi Saturn.
    Štíhlou postavou stredného vzrastu sa vyznačuje väčšina ľudí narodených v tomto znamení. V tvári prevládajú ostré črty, výrazný a ostrý je aj nos a hranatá brada. Oči majú vsadené hlboko v tvári. Charakterizuje ich pomalá a odmeraná chôdza.
    Prvoradou vlastnosťou týchto ľudí je nesmierna ctižiadosť a s ňou spojená usilovnosť, pretože bez práce takmer nevydržia. Radi sa púšťajú do zložitých úloh, sú vytrvalí, okolie ich obdivuje. Ľahkou prácou priam pohŕdajú. Ich presnosť nie je totožná s puntičkárstvom. Ak sa im nedarí, začínajú znova. Neúspech je skôr hnacím motorom ako odradením. Keďže sú spoľahliví, povinnosti si plnia svedomito a včas. Málokedy sa ľudia narodení v tomto znamení vyznačujú nedbalosťou.
    Zväčša sú vážni a uzavretí, spočiatku nikomu nechcú dôverovať. Naopak - sú dôverníkmi iných. Mlčia ako ryby, ak sa im niekto v zúfalstve zdôverí.
    Pokým sú mladí, ťažko nadväzujú kontakty. Len neskoršie sa ostych rozplynie. Dokážu byť bezprostrední v úzkom kruhu svojich známych a vtedy majú zmysel pre humor, ba aj štipľavý vtip.
    Je to paradoxné, ale radujú sa zo samoty. V nej sa nikdy nenudia, pretože nečinnosť zaháňajú akoukoľvek prácou. Oproti iným typom, ktoré zaháňajú nudu práve vyhľadávaním spoločnosti, Kozorožci sa uťahujú do samoty. Preto ich okolie pokladá za čudákov.
    V živote sú to ľudia praktickí, šetrní a teda nenároční. Majú viac vyvinutý zmysel pre povinnosť ako pre zábavu. Sú pokojní, ale ak sa nahnevajú, patrične to vyjadria. Krivdy odpúšťajú, ale nezabúdajú. Kto stratí ich dôveru, už ju nenájde. Svoj postoj potom vyjadrujú odmeranosťou.
    Nie je ľahké získať si lásku týchto ľudí. Ba ani ich náklonnosť. Ak sa však rozhodnú ľúbiť, potom sa celkom oddajú milovanej bytosti. Sklon k samotárstvu je síce prekážkou pri nadväzovaní známostí a preto treba s nimi jednať opatrne. Musia mať ustavične pocit, že sú milovaní. Ak tento pocit raz stratia, načisto sa uzavrú pred svetom a pokladajú sa za zbytočných ľudí.
    Paradoxné je, že napriek svojmu samotárstvu sa ženia a vydávajú aj dva či tri razy. Pravda, často je nové manželstvo len výrazom trucu voči predchádzajúcemu partnerovi. Neplatí to o tých, ktorí sa už po prvom manželstve uzavrú do vlastnej ulity .
    Zlé jazyky o nich tvrdia, že sú to ľudia chladní. Je to však naozaj len klebeta. Oni len radi obaľujú city do ľúbostných fráz. Nechcú o hlase svojho srdca hovoriť nahlas pred ostatnými.
    Najlepšie sa k nim hodia ľudia narodení v znamení Býka. Šťastní sú však aj s Pannami a Rybami.
    Deti narodené v tomto znamení bývajú často uzavreté a preto je ich výchova zložitá. Možno si ich získať iba dôverou. Napriek tomu zostávajú nesmelé a hanblivé. Navonok neprejavujú svoje city práve preto, že sa boja, aby ich ostatní nevysmiali. Najradšej sa hrajú v samote, ak ich niekto sleduje, hneď sa zľaknú. Sú bystré a vnímavé a učia sa už od raného veku. Majú nevýslovný pocit šťastia, keď vyriešia ťažkú úlohu. Zdravotne nebývajú na tom najlepšie, hrozí im časté prechladnutie. Mávajú slabšiu telesnú konštrukciu.
    Ľudia narodení v znamení Kozorožca sú pracovití, usilovní a spoľahliví. Radi si vyberajú povolania, kde je dôležitá presnosť. Sú z nich vedci, ale aj svedomití lekári alebo prísni a poriadkumilovní dozorcovia. Pri výkone posledného povolania však často prekáža ich dobrosrdečnosť. Niektorí ľudia narodení v tomto znamení si vyberajú aj málo frekventované povolania (hrobár, kostolník).
    Choroby ich postihujú najmä v mladosti. Trpia na infekcie a prechladnutie. Keď v dospelom veku zosilnejú, stávajú sa odolnejšími. Dožívajú sa vysokého veku. Trápia ich však aj zápaly kĺbov a v starobe sa im zhoršuje sluch podstatnejšie ako ich rovesníkom, narodeným v iných znameniach.

späť na zoznam poslať emailom
Hore


© 2000-2024 Webdesign and build - AY productionsTOPlist

Hore