zverokruh : Vodnár
Vodnár - Aquarius znameniu vládne Saturn a Urán citlivosť na lýtka
od 21.1. - do 19.2. poslať emailom

Slnko vstupuje do tohto znamenia 21. januára a zostáva v ňom do 19. februára. O vládu nad týmto znamením sa delia Saturn s Uránom.
Títo ľudia mávajú štíhlu a elegantnú postavu, podlhovastú tvár, ktorú predlžuje brada. Majú nádherné oči, najmä ženy, pre ktoré je Vodnár nositeľom krásy. Vlasy majú hebké, chôdzu ľahkú a istú. Týchto ľudí ťažko rozoznáme na prvý pohľad, pretože majú mnoho výrazných znakov a v ich typoch sa možno ľahko zmýliť.
Keďže sú to ľudia s veľkými ideálmi, často uvažujú o neuskutočniteľných veciach, ale v jadre sú skromní, trpezliví a verní. Majú pevnú vôľu, ale chýba im rozvaha. Charakteristický pre toto znamenie je aj sklon k prispôsobivosti. Neradi sa o svojom zmýšľaní radia s inými, nie sú zanovití, veď sa dokážu aj ľahko prispôsobiť, ale ak ich prenasleduje vidina cieľa, nedajú sa odradiť. Niekedy pre takúto myšlienku ohrozujú vlastný život. Zaujímajú sa o sociálne problémy.
Sú pracovití. V spoločnosti ich vidia radi, ale oni sú istejší v samote, pretože majú zmysel pre pokojný život. Milujú prírodu a usilujú sa v nej bádať. V tom sú vytrvalí a húževnatí. Vždy sa však zaujímajú len o časť prírody - vtáctvo, rastlinstvo a podobne.
Pretože sa neradi škriepia, možno s nimi dobre spolunažívať. Ochotne pomáhajú ostatným a to aj vtedy, keď prežívajú sklamanie z neuskutočnenia svojho cieľa. To im však netreba nikdy pripomínať. Ak ich niekto rázne odmietne, pociťujú to ako krutú bolesť a nevýslovnú krivdu.
Sú to nenapraviteľní utopisti. Ak zistia, že sa mýlili, podľahnú hlbokej a nebezpečnej depresii, uzatvárajú pred svetom. Chuť žiť sa im však vracia, len čo dostanú nový nápad a začnú ho realizovať.
Nebezpečenstvo, ktoré čaká týchto ľudí, ak sa narodia v nepriaznivom ožiarení iných planét, je sebectvo. Vtedy sú chladní a odmeraní, vzbudzujú v ostatných nepríjemný pocit. Vtedy ani osobné čaro neprekryje sebeckosť a s ňou súvisiacu chamtivosť. Ľudia tohto typu často rebelujú, ale sú aj skvelými vodcami.
Vodnári sú vo všeobecnosti premenlivej povahy, podliehajú vplyvu iných osôb a pripisujú im vlastnosti, ktoré v skutočnosti nemajú. Pochopia to, až keď sa sklamú. No nelenia a čoskoro si nájdu nový objekt záujmu.
Ich ľúbostné city nie sú hlboké, zväčša sa uspokoja so záujmom a obdivom, ak nadšenie ochabne, dochádza k prerušeniu vzťahu. Citové ochladnutie prichádza u nich náhle a prudko. Nezáleží im na tom ako druhá strana zareaguje.
Predsa sa však vyznačujú niektorými zvláštnosťami v rovine milostných vzťahov. Majú intímne zážitky aj s osobami rovnakého pohlavia, hoci zriedka. V manželstve sú z nich nepríjemní partneri, lebo vonkajšou láskavosťou a zdvorilosťou zakrývajú svoju skutočnú povahu. Dávajú prednosť telesným hodnotám pred duševnými. Nie sú schopní pochopiť dušu druhého človeka.
V manželskom spolužití sa im darí vtedy, ak stretnú partnera zo znamenia Blížencov alebo Váh. S Blížencami žijú v úplnej zhode a harmónii. Odporúča sa aj manželstvo s osobami v znamení Barana alebo Strelca.
Deti narodené v tomto znamení sú od malička búrlivé, zaujaté voči všetkému. Vzdorujú dospelým a ľahko sa odcudzia. Preto rodičia neraz ustupujú a musia mať zmysel pre ich výstredné myšlienky. Tieto deti prejavujú neobyčajný záujem o botaniku. Starostlivo si pripravujú herbáre. Majú vyvinutý zmysel pre vnímanie farebných kombinácií. Fantázia ich podnecuje k maľovaniu abstraktných obrazov. Pomerne skoro sa pohlavne prebúdzajú a preto musia rodičia včas zaviesť domácu sexuálnu výchovu.
Na aké povolania sú vhodní ľudia narodení v znamení Vodnára? Najmä na tie, ktoré súvisia so životom v prírode. Sú botanici, geológovia, ale aj astronómovia. Vo vedeckej činnosti sú neúnavní. Bývajú z nich vynikajúci letci, pretože sú odvážni. Často sa prejavujú aj umelecké sklony z detstva. Najmä ako výtvarníci udivujú smelosťou pohľadu na svet. No stáva sa, že neprerazia. Vodnári sa vonkoncom nehodia na posty úradnícke, bráni im v tom rebelantská povaha a presadzovanie vlastných myšlienok.
Sú chúlostiví na niektoré časti nôh, mávajú kŕčové žily a často si vykĺbia členok. Trpia aj poruchami krvného obehu, ostatné choroby ich zvyčajne obchádzajú.

späť na zoznam poslať emailom
Hore


© 2000-2024 Webdesign and build - AY productionsTOPlist

Hore