zverokruh : Ryby
Ryby - Pisces znameniu vládne Jupiter a Neptún citlivosť na nohy (hoci ich nemajú)
od 20.2. - do 20.3. poslať emailom

Slnko sa s týmto znamením stretáva 20 februára a zostáva v ňom do 20. marca. Aj toto znamenie má dvoch vládcov - Jupitera a Neptúna.
Sú to obyčajne nižší a chudí ľudia, s okrúhlymi ramenami a ohnutým telom. Majú slabo vyvinutú bradu, no napriek tomu je u nich mimoriadne aktuálny sklon k dvojitej brade. Oči majú vodnaté a zasnené. Vlasy jemné a riedke. Hlas jednotvárny.
Povahovo sú hanbliví, až zakríknutí. Sú precitlivení a najmenší podnet vyvoláva v očiach slzy ľútosti. Sú rozpačití a plachí, pôsobia dojmom akoby chceli zutekať. Neradi sa zoznamujú s novými ľuďmi.
Chýba im rozhodnosť a preto potrebujú oporu druhých. Potrebujú sa poradiť s každou maličkosťou. Nie sú to veľmi šťastné povahy. Žijú v ustavičnom nepokoji a strachu. Takmer nepoznajú, čo je to bezstarostnosť. Dostávajú sa aj do rozporu so zákonom, pretože majú labilný charakter a podľahnú rozličným zvodom. Musia sa vystríhať vplyvu zlého prostredia a kamarátov z mokrej štvrte. Pôsobia dojmom akoby žili v tranze.
Najlepšie sa cítia pri vode. Sú romantici a silná fantázia je príčinou toho, že snívajú s otvorenými očami. Radi sa zdržiavajú pri mori, ale často si to z finančných dôvodov nemôžu dovoliť. Celé hodiny hľadajú svoje stratené veci a potom ich znova strácajú.
Ľudia narodení v znamení Rýb bývajú často leniví alebo pohodlní. Treba ich doslova nútiť, aby niečo robili. Potrebujú ustavičné povzbudzovanie, aby znova neupadli do stavu nečinnosti. Založení sú mediálne. Vábi ich nadprirodzenosť a zaoberajú sa myšlienkami o posmrtnom živote. Často sú námesační.
Aj v láske sú ostýchaví a váhaví. Mnohí z nich milujú len "na diaľku" a boja sa priblížiť k objektu svojej lásky. Preto sú zväčša nešťastne zaľúbení a dokážu niekoho zbožňovať celé roky, hoci ho poznajú len povrchne. Všetky milostné zážitky sa odohrávajú v ich fantázii.
Predsa však túžia po manželstve. To je možné len vtedy, ak partner včas spozná ich ostýchavosť a preberie iniciatívu vo vzájomnom vzťahu. Inakšie by príprava na manželstvo mohla trvať celé roky. Muži sa skoro nikdy neženia sami, musia ich oženiť druhí, ale neskôr v manželstve sa predsa spamätajú. Sú schopní priniesť pre rodinu akúkoľvek obeť. Majú radi deti a zvyčajne sa tieto manželstvá vyznačujú viacerými potomkami.
Najlepšie si rozumejú so znamením Škorpióna alebo Raka. Najmä ku Škorpiónom majú obzvlášť srdečnú náklonnosť. Celkom sa podriadia a nechajú viesť. Vhodní sú aj partneri zo znamenia Raka, lebo majú vlohy pre rodinný život a domov.
Deti narodené v tomto znamení sú precitlivené a neznesú nijaké výčitky. Vyžadujú si zvýšenú trpezlivosť. Z hocijakého pokarhania sú nešťastné a plačú už pri prísnejšom pohľade. Typické je, že takmer všetky majú vrodené sklony k lenivosti a neporiadku. Treba ich ustavične nabádať, súriť, ale opatrne, aby sa nerozplakali. Najlepší liek na hanblivosť je pobyt v cudzom prostredí. Tieto deti majú dobrý sluch a hlas.
Ľudia narodení v znamení Rýb inklinujú k zamestnaniam súvisiacim s vodou a tekutinami. Sú z nich výborní konštruktéri lodí, venujú sa námorníctvu. Sú dobrými lekárnikmi, sladovníkmi, ale aj obchodníkmi s vínom alebo výrobcovia liehovín (aj domácich). Nespoľahliví sú v obchode a úrade. Ženy sa často presadia ako učiteľky alebo ošetrovateľky .
Mnohí ľudia narodení v znamení Rýb sú zdravotne labilní. Hrozí im prechladnutie. Nohy majú vždy studené a neznášajú chladné počasie. V starobe trpia reumatizmom. Ich veľkým nepriateľom je alkohol. To však neznamená, že sa vystríhajú aj iných drog. Nahrádzajú si nimi pocit sebavedomia, ktorý im tak chýba.

späť na zoznam poslať emailom
Hore


© 2000-2024 Webdesign and build - AY productionsTOPlist

Hore