zverokruh : Býk
Býk - Taurus znameniu vládne Venuša citlivosť na krk a šiju
od 21.4. - do 20.5. poslať emailom

S Baranom sa Slnko lúči po 20. apríli a hneď vstupuje do znamenia Býka, kde hosťuje až do 20. mája. Tomuto znameniu kraľuje krásna planéta Venuša.
Chránenci Býka majú zvyčajne menšiu telesnú výšku, ale tá nemusí byť v priamej úmere k duševnej výške. Ich zavalitosť spôsobuje aj vysoký zátylok a krátky krk. Tvár mávajú okrúhlu a zdravo zafarbenú, nezávisle na tom ako sa vyspia. Čelo nízke a nos krátky. Oči veľké, ale nie vypleštené, milé, pohľad občas zadumaný. Typickým znakom tohto znamenia sú veľké ústa, ktoré opticky zväčšujú mäsité pery a často aj veľké zuby. Chôdza pomalá a odmeraná, ale odmeranosť sa neprenáša do správania sa.
Ľudia narodení v tomto znamení sú pokojní, trpezliví a nenároční. Chcú pokoj a pohodlie, čo niekedy kontrastuje s ich nenáročnosťou. Neradi podliehajú novátorstvu. Citovo sú prítulní a verní, ale spojenie s nimi sa nadväzuje ťažko aj preto, lebo bývajú odmeraní. Odmeranosť súvisí s plachosťou. Tá je obyčajne vrodená a spôsobuje aj čiastočnú uzavretosť nielen pred cudzími. Sú to ľudia priami, úprimní, s poctivými úmyslami, hoci navonok môžu vzbudzovať v ostatných práve opačné pocity. No zdanie klame aj v tomto prípade.
Nemajú radi námahu. Niekedy za ňu pokladajú aj rozmýšľanie. Chôdzu majú pomalú, ale pomaly ďalej nezájdu, lebo sa im nechce. Napriek tomu sú v zamestnaní usilovní a presní - vykonávajú príkazy takmer ako roboty.
Dokážu sa rozčúliť, ak ich podráždime do takej miery , že zabudnú na svoju pokojamilovnosť. Detonácie ich hnevu bývajú reťazovité. Vtedy je najlepšie stiahnuť sa do bezpečnej vzdialenosti a vyčkať v závetrí.
V živote bývajú praktickí a rozvážni. Obyčajne vedia, čo robia. Nepoznajú fantáziu a blúznenia (iba ak v horúčke), sú mlčanlivejší, idú svojou cestičkou. Majú vyvinutý cit ku kráse a umeniu. Disponujú umeleckými schopnosťami. Bývajú z nich sochári, speváci alebo stavitelia. Aj tak si možno vysvetliť, prečo už v antike zobrazovali Venušu.
V tomto znamení sa však rodia aj ľudia zanovití a leniví. To vtedy , keď sa Venuša pri narodení dostane pod vplyv žiarenia zlých planét. Na týchto ľudí sa potom nedá spoľahnúť. Okrem lenivosti holdujú jedlu a zmyselným rozkošiam.
Praví chránenci Venuše v znamení Býka nepatria medzi rojkov a idealistov. Lásku chápu prirodzene, neznášajú dvorenie a sentimentalitu. Hoci sa vyznačujú zmyslom pre rozkoše, vyvíjajú málo mileneckej aktivity, dôkazy lásky si zamieňajú s telesnou prítomnosťou milovanej osoby. Sami však túžia aby ich partner presviedčal aj slovami. Niekedy nás môže pomýliť, že svoju zmyselnosť neprejavujú už v mladosti, ale až v manželstve. Sú verní, prítulní a radi sedia pri domácom krbe. Žiaľ, manželstvo často býva hrobom ich umeleckých sklonov a skláňajú sa pred túžbou po pohodlí. Preto musí partner intenzívne umelecké sklony podporovať.
Ľudia narodení v znamení Býka sú znášanliví, vyhýbajú sa f hádkam. Beda však, ako sme už konštatovali, ak prelejeme pohár ich pokoja.
Násilní a nespoľahliví v láske sú tí, ktorí sa narodili pod vplyvom žiarenia zlých planét. Nekontrolujú svoje správanie sa a nemajú ďaleko k surovostiam. Pre týchto ľudí je dôležité nájsť si partnera v znamení Kozorožca alebo Panny. Len tak zavládne medzi nimi harmónia, zhoda, vzájomné porozumenie.
Deti narodené v tomto znamení nespôsobujú rodičom starosti. Sú pokojné, prítulné, ale vyžadujú si láskavosť. Sú pravdovravné. Nemajú radi hlučné hry a vyrušovanie. Najradšej sa hrajú osamotené. Obľubujú stavebnice a hry, pestujúce trpezlivosť. Od malička v nich treba potláčať sklony k pohodlnosti, napríklad aj pravidelným umývaním sa v studenej vode. Umelecké sklony sa prejavujú už v tomto období. Najčastejšie modelovaním muchotrávok a zvieratiek z plastelíny. Dôležité je rozvíjať aj ich hudobné schopnosti. Ak rodičia poľavia, nastúpi lenivosť. Tá potom ustúpi len vtedy, keď sa chcú deti dobre najesť.
Ľudia narodení v znamení Býka sú predurčení na zodpovedné miesta. Zároveň táto predurčenosť má viaceré úskalia, lebo si neradi zvykajú na nové metódy práce a tak je nebezpečenstvo, že zo zodpovedného miesta nebudú chcieť odísť. Pri práci však uvažujú striedmo a logicky.
Získanie dobre plateného miesta je výsledkom ich vrodenej túžby po peniazoch. Keďže nie sú verní pre novosti, výborne sa osvedčujú najmä pri chove oviec. Majú zmysel pre pokojný život na dedine. Tam, kde sa ešte dedina nevyrovnala s mestom.
Ženy narodené v tomto znamení sú praktické hospodárky a výborné kuchárky.
Choroby ich obchádzajú. Okrem zápalu mandlí, Lymfatických uzlín alebo vredov. Pociťujú prirodzený odpor k liekom.
Dávajú prednosť bylinám a iným domácim liekom.

späť na zoznam poslať emailom
Hore


© 2000-2024 Webdesign and build - AY productionsTOPlist

Hore