zverokruh : Blíženec
Blíženec - Geminy znameniu vládne Merkúr citlivosť na pľúca a ruky
od 21.5. - do 20.6. poslať emailom

Patrónom znamenia je Merkúr. Pod jeho dohľadom vchádza Slnko do znamenia 21. mája a zostáva až do 20. júna.
Títo ľudia mávajú priemernú postavu, občas sú vysokí a štíhli. Na úzkej, mierne oválnej tvári vynikajú vyznačené črty. Tento typ ľudí máva zvyčajne dlhšiu bradu. Charakterizujú ho aj dlhé ruky, pekné oči, nepokojný, hoci nie číhajúci pohľad. Sú rýchli a živí. Nielen pri chôdzi.
Znamenie, v ktorom sa narodili, predurčuje ich dvojakú povahu. Raz sú pokorní a láskaví, potom zase celkom bezcitní. Ustavične hľadajú niečo nové. Z charakteristického znamenia Blížencov pramení aj rozorvaná povaha. Väčšinou sa púšťajú do všelijakých robôt, ale takmer nič nedokončia. A tak sa to strieda po celý život. Tak ako s ich vzťahom k práci je to aj so vzťahom k ľuďom. Nadchnú sa, ale potom zanevrú.
Sú učenliví a čulí. Vedia sa prispôsobiť. Situácii i partnerovi. Vždy však iba dočasne. Radi rečnia - a nielen ženy narodené v tomto znamení. Sú zaľúbení do svojho hlasu, často im je ľahostajné o čom hovoria. Bývajú z nich dobrí politici.
Sú zvedaví - a nielen ženy .Myslia si, že sú predurčení na to, aby prišli veciam na koreň, odkrývali tajomstvá. Nepokoj prenášajú aj na okolie. Mnoho ľudí v ich prítomnosti znervóznie a vlhnú im dlane. Blíženci nemajú radi strednú cestu. Neraz aj nasilu prenášajú na ostatných svoje názory .
Stáva sa, že patrón Merkúr je nepriaznivo ožiarený ďalšími planétami a vtedy sa rodia ľudia nespoľahliví a podráždení. Aj vtedy jednou z ich typických vlastností je zvedavosť, ale spojená s indiskrétnosťou. Kto sa im zverí, riskuje svoje vnútorné tajomstvá. Zvedavosť sa niekedy mení na nenávisť, keď sa dozvedia, čo malo zostať utajené.
V citoch sú nespoľahliví. Obyčajne sa sústredia na prvú fázu vzťahu, píšu krásne Listy a nadšene rečnia o láske. Sľubujú Lásku až za hrob. No v podstate sú len výbornými spoločníkmi. Galantnosť je u nich rovnocenná s vedomým klamstvom.
Nestálosťou v Láske spôsobujú milovaným utrpenie a žiaľ. Od náruživosti nebýva ďaleko k nenávisti. Sú podozrievaví, radi zneužívajú osobné tajomstvá ostatných na to, aby sa sami očistili.
Ženy narodené v znamení Blížencov sú len o vlások spoľahlivejšie než muži. Na vlásku visí často aj ich rozhodovanie medzi dvoma láskami. To, samozrejme, prináša so sebou mnoho sklamania.
Nerozhodnosť medzi partnermi spôsobuje u Blížencov častú podráždenosť. Potvrdzuje sa, že kde sa dvaja bijú, tretí víťazí. Teda až tretia žena (nie manželka!) môže byť mužovi v tomto znamení oporou.
S Blížencami si rozumejú znamenia ako Vodnár a Váhy. Harmonický môže byť aj zväzok s partnerom v znamení Kozorožca či Leva.
Deti v tomto znamení treba vychovávať prísne. Vtedy dosiahnu v živote úspech. Zároveň však treba s nimi jednať láskavo, len tak sa zbavia roztržitosti a nesústredenosti. Medzi prísnosťou a láskavosťou treba citlivo nájsť deliacu čiaru. Vtedy nás takéto deti obdaria nejednou radosťou.
Zaujímavé je, že Blíženci v detstve majú sklony k samotárstvu napriek svojej dvojakej povahe. Sú však všestranne nadané, ale netreba im veľa dovoľovať. Aj tu platí, že sústredenosť je opakom povrchnosti.
Blíženci majú talent na obchodné podnikanie. Dokonale si vedia zrátať zisky ešte pred samotným obchodom. Vďaka tomu si hľadajú primerané zamestnanie. Okrem obchodu sa obyčajne vždy venujú ešte celkom inej činnosti.
Nezriedka študujú právo a sú z nich šikovní novinári. Je to v súlade s ich povahou. Obchod i Novinárstvo prinášajú ustavične nové zážitky .
Blíženci si musia dávať zvýšený pozor na zdravie. Z obyčajného prechladnutia môžu dostať zápal pľúc. Ženy majú navyše sklon k hystérii, ale nielen v rámci rodinného kruhu. Ak sa Blíženci stanú príliš nervóznymi, je dobre, ak jedno zamestnanie zanechajú. Zdravie je cennejšie než peniaze.

späť na zoznam poslať emailom
Hore


© 2000-2024 Webdesign and build - AY productionsTOPlist

Hore