zverokruh : Rak
Rak - Cancer znameniu vládne Mesiac citlivosť na prsia a žalúdok
od 21.6. - do 22.7. poslať emailom

    V tomto čase - od 22. júna do 22. júla Slnko vyžaruje i v znamení Raka. Vládcom nad Rakom je sám Mesiac.
    Podľa zavalitej postavy možno často na prvý pohľad poznať ľudí, narodených v tomto znamení. Krk majú primeraný k telu, širší ako zvyčajne. Tvár majú okrúhlu a plnú, bradu nevýraznú. Nos nemávajú veľký, ale niekedy sa zdvíha dohora. Vlasy mávajú často svetlé, pohľad skôr plachý a zasnený. So zavalitou postavou súvisí aj ťarbavá chôdza. V tvári bývajú bledí, ale to nesúvisí s chorobou.
    Povahovo sú to ľudia zdržanliví, pokojní a preto prispôsobiví v zamestnaní i v manželstve. Od partnera požadujú spoľahlivosť vo všetkom. Sami však často menia nálady a potom vnútorne trpia. Bývajú hanbliví a váhaví. Napriek vrodenej ostýchavosti žijú preto, aby si ich okolie všimlo. Často sa však práve v tomto sklamú. Preto neradi ukazujú svoju pravú tvár a prispôsobujú sa situácii. Ostýchavosť je príčinou, že im v živote mnohé utečie. Zvyčajne si to však sami neuvedomujú. Sú neistí v situáciách celkom prirodzených. Trebárs v neznámom meste sa nespýtajú na ulicu, kde je veľký obchodný dom alebo kultúrna pamiatka. Radšej hľadajú sami a dlho. Pozvanie na návštevu pokladajú za priazeň a naklonenosť, ale z vrodenej ostýchavosti návštevu odkladajú. Nevyhľadávajú väčšiu spoločnosť, trpia predstavou, že sa v nej zosmiešnia. Boja sa, že práve preto ich ktosi ustavične sleduje.
    Hanblivosť však neprekáža ich vnútornému nadšeniu. Majú radi romantiku, tajomné sily a často sú veriaci. V pamäti si uchovávajú aj najdrobnejšie zážitky a rozličné zbytočné detaily. Preto sú radi, ak si môžu oživovať spomienky. Najradšej na lásku a sklamania. Často sa obklopujú darovanými drobnosťami, lipnú na domove a rodinnom kruhu. Najradšej by sa z neho nevzďaľovali. Preto pri cestách po svete trpia spomienkami a sužujú sa kvôli rodine. Majú radi staré fotografie, na ktorých sú ich lásky z mladosti. Bránia sa častej výmene nábytku v domácnosti. Spokojní sú v prostredí, ktoré im pripomína detstvo a rodičov.
    Sú to ľudia v podstate nenároční, a teda šporovliví. Hoci majú vo vrecku len pár korún, necítia sa nemajetní. Pravda, ak Mesiac v čase ich narodenia bol pod vplyvom nepriaznivého žiarenia, sú leniví a náladami ohrozujú celé okolie. S ničím vtedy nesúhlasia a ani sami nevedia, čo by chceli.
    Ich ostýchavosť je príčinou, že často skrývajú svoje vnútorné city, ktoré nimi vášnivo lomcujú. Preto musí partner včas prevziať iniciatívu sám. Niekedy sa cítia dotknutí aj v situácii, ktorú druhí pokladajú za celkom obyčajnú. Citlivosť týchto ľudí a meniace sa nálady naozaj ťažko pochopiť.
    V tomto znamení sa rodia ženy, ktoré sú potom najlepšími matkami. Tieto svoje vlastnosti prenášajú v manželstve aj na partnera - sú mu starostlivou matkou viac ako milenkou. Priam prekypujú láskou a tak ju rozdávajú všade, kde sa dá. Starajú sa o nemocných, pomáhajú láskavým slovom. Pravda, ak Mesiac v čase ich narodenia bol pod vplyvom nepriaznivého žiarenia, materinská láska sa mení na opičiu, ktorá deťom viac škodí ako osoží. Takýchto žien však nie je veľa. Nepriaznivé žiarenie sa prejaví aj na ich šetrnosti, ktorá môže prerásť do držgrošstva a nesúcití s ľuďmi.
    Najlepšie si rozumejú s ľuďmi v znamení Rýb a Škorpióna. Ak partner pochádza zo znamenia Rýb, znásobuje sa láska k domovu a to má zasa veľký význam pre deti. Škorpióni zasa vplývajú na Rakov v umeleckom smere. Ak sa Panna stretne s Rakom a spojí sa ich osud, budú spokojní a šťastní. No najšťastnejšia je konštelácia s partnerom, ktorý vytvorí pre Raka spoľahlivú oporu.
    Deti narodené v tomto znamení sú prítulné a úprimné. Treba sa im venovať a pestovať v nich zmysel pre nehu. Od útleho veku túžia po rodičovskej láske. Trpia, keď rodičia náhodou nie sú doma. O svojich citoch však nehovoria nahlas. No ľahko to spozorovať na ich tvárach. Radi čítajú a počúvajú o ďalekých krajinách. Súvisí to s veľkou fantáziou a predstavivosťou. Majú pocit, že príbehy skutočne prežívajú.
    Najlepší liek na ich ostýchavosť je pobyt medzi cudzími ľuďmi. Stačí, ak sa zúčastňujú pri návštevách rodinných známych a otvorene s nimi konverzujú. Tak prekonajú svoje zábrany, ba aj prílišnú citlivosť.
    Majú výbornú pamäť a preto vyhľadávajú zamestnania, kde ju môžu uplatniť. Študujú dejiny alebo cudzie jazyky. Obdivujú dávne zvyky a mravy , priťahujú ich dejiny kultúrnych civilizácií. Zaujímavé je, že úspech majú aj v povolaniach, súvisiacich s vodou a tekutinami. Sú z nich vynikajúci námorníci alebo lekárnici.
    Objavuje sa u nich aj herecký talent. Často však práve pre vrodenú ostýchavosť ho ďalej nerozvíjajú. Trpia trémou. Navyše, ženy v tomto znamení najradšej dajú prednosť materstvu.
    Citlivým miestom týchto ľudí je žalúdok. Každé duševné vzrušenie sprevádzajú jedením. Aj obličky majú chúlostivé. Choroby sa však zjavujú až po štyridsiatke. Často, keď je Mesiac v splne, trpia nespavosťou a nervozitou, ale nie sú námesační.

späť na zoznam poslať emailom
Hore


© 2000-2024 Webdesign and build - AY productionsTOPlist

Hore