zverokruh : Panna
Panna - Virgo znameniu vládne Merkúr citlivosť na vnútornosti a tráviace ústroje
od 23.8. - do 22.9. poslať emailom

Slnko svojimi lúčmi objíma Pannu od 23. augusta do 22. septembra. Kraľuje nad nimi Merkúr.
Chránenci Panny sú bystrí a šikovní. Praktickí. Vždy vyzerajú mladšie na svoj vek. Túto vlastnosť vedia oceniť najmä ženy v tomto znamení. Na prvý pohľad sú to ľudia, ktorí majú málo zvláštnych znakov. Väčšinou dosahujú stredný vzrast, súmernú, trochu nachýlenú postavu. Nos majú súmerný a rovný. Oči v tvári pôsobia múdro, ale neveľmi živo. Mávajú krátke a tenké nohy.
Títo ľudia podliehajú sebaklamu o veľkých ideáloch. Majú sklon k sebectvu a teda najradšej majú seba. Sú však tichí a mlčanliví, nerozčuľujú sa. Charakteristickou črtou sú nestále názory a pomerne ľahká ovplyvniteľnosť zo strany druhých osôb. Typickým znakom týchto ľudí je zženštilosť. S tým súvisí aj ľútostivosť a pocit, že sú chorí aj vtedy, keď sú zdraví ako repa. Nie sú však notorickí hypochondri. Chýba im sviežosť a prirodzená radosť. Sú citliví a urážliví. Podozrievajú ostatných, keď vtipkujú. Myslia si, že vždy na ich účet. Sami nie sú dosť ohľaduplní, kritizujú ostatných a hľadajú len chyby. Hlučnosť ich znervózňuje.
Vo všetkom chcú mať poriadok a systém. Na všetko majú svoju metódu a pracovný rozvrh. Sú šikovní v ručných prácach, doslova sú punktičkári. Prekáža im, ak je príbor na stole položený inak ako ho kladú oni, a takáto drobnosť im dokáže pokaziť náladu. Ťažko sa im zavďačiť. Preto často menia miesta. Pritom sú úslužní a ochotní pomôcť. Svoju praktickosť využívajú na radenie druhým. Majú výborný pozorovací talent. Všetko vidia zreteľne a triezvo. Prakticky. Nepúšťajú sa do náhlych rozhodnutí. Triezve myslenie takmer nikdy neovplyvňujú city. S peniazmi zaobchádzajú opatrne, nie sú nároční. Preto nemajú radi nápadnosť a módne výstrelky. Sami chcú byť nenápadní a skrývajú sa pred prílišným ruchom.
Ťažko zdolávajú zvýšené fyzické a psychické zaťaženie. Preto nešportujú, nehrajú karty a šachy .Šport by im však prospel na zvýšenie celkovej zdatnosti.
Zdatní nie sú ani v citoch. Vedú cudný a zdržanlivý život. Síria okolo seba ovzdušie čistoty a nepoškvrnenosti. Ak sa rozčúlia, tak len nad ľúbostnými vzťahmi iných. V tom sú nekompromisní. Ženy narodené v tomto znamení neberú mravy tak prísne. Sú koketné a chcú sa páčiť mužom. Puntičkárstvo, vypočítavosť a dôslednosť ich však sprevádzajú na každom kroku a často sú terčom poznámok.
Domácnosť vedú dobre. Peniaze vždy rozdelia a vedú si účtovné knihy nákupov a výdavkov. Čistota a ustavičný poriadok ich priam zotročujú. Niektoré gazdinky sú také fanatičky, že nadhadzujú poriadok a čistotu nad starostlivosť o manželské šťastie. Také ženy môžu pripraviť mužovi utrpenie, ktoré nezriedka vyústi až do rozvodu. Poriadok a čistota sú však viac na obdiv ako na používanie. Mnohé ženy zostávajú pannami.
Možno konštatovať, že ani muži, narodení v tomto znamení nie sú ideálnymi manželmi. Pedantnosť zvyšuje hladinu adrenalínu v krvi ich manželiek. Nič im nie je po chuti, raz je jedlo slané, inokedy horúce, často tvrdia opak pravdy. Sťažujú sa na žalúdok a ďalšie neduhy, otravujú celé okolie. Pritom ich treba vypočuť a zdržať sa kritického komentára. Hrali by sa na urazených, neprehovorili by aj niekoľko dní.
Kozorožci sú pre nich najvhodnejší partneri. Do úvahy prichádzajú aj znamenia Býka a Raka.
Deti narodené v znamení Panny sú šikovné a rozumné. Učia sa bez problémov. Sú nadané najmä na cudzie jazyky. Sú tiché a pokojné. Aj ony majú radi poriadok a čistotu. Obľubujú živé hry a píšu listy. Dievčatá majú rady pletenie a ručné práce. Sú to však deti málo telesne zdatné a treba, aby cvičili.
V zamestnaní sa na ľudí v znamení Panny málokto sťažuje. Poriadok, čistota, zmysel pre detail. Radi robia napríklad tabuľky, ktoré nikto nepotrebuje. Dotkne sa ich aj dobre mienená poznámka. Neraz si potom hľadajú nové miesto. Obzvlášť teraz, keď je nových miest nedostatok, treba s nimi citlivo zaobchádzať.
Dosahujú úspechy v literatúre. Pôvod je zrejme v tom, že už v detstve radi píšu listy. Vo vedeckej práci sú systematickí. Bývajú z nich šikovní redaktori, nakladatelia, právnici, ale aj mechanici a hodinári.
A zdravotný stav? Chúlostivý. Trpia na prechladnutie. Ak im lekár povie, že im nič nie je, hneď sa urazia. Istým spôsobom sa z choroby tešia. Hovoria o jej príznakoch a vtedy sa im uľavuje. Trpia aj žalúdočnými ťažkosťami. Majú radosť, ak môžu držať diétu, no keď sa im zunuje, vymyslia si nové ťažkosti a celkom opačnú diétu.

späť na zoznam poslať emailom
Hore


© 2000-2024 Webdesign and build - AY productionsTOPlist

Hore