zverokruh : Váhy
Váhy - Libra znameniu vládne Venuša citlivosť na obličky a chrbticu
od 23.9. - do 22.10. poslať emailom

Slnko vstupuje na misky Váh 23. septembra a zostáva na nich do 22. októbra. V tom čase panuje Venuša.
Takmer všetci ľudia narodení v tomto znamení sa môžu pochváliť súmernou a krásnou postavou. Súvisí to so súmernosťou váh. Ich pohyby sú pokojné a vláčne. Oči zväčša veľké a zamatovo lesklé, pokojný, mierny pohľad. Charakteristické sú krásne formované dlhé ruky. Týmto ľuďom teda je čo závidieť.
Sú otvorení, svedomití a slušní. Nenávidia hádky a spory. Vyhýbajú sa konfliktom ako čert svätenej vode. Pôsobia dojmom vyrovnaných jedincov, často sú však nerozhodní a neistí. Nemožno sa na nich celkom spoľahnúť, lebo sa dajú ľahko ovplyvniť. Vedia sa sústredene pustiť do práce, ale keď niekto ich úsilie spochybní, úplne sa otočia. Navonok sú neprístupní, ale dokážu si nájsť cestičku ku každému, kto má o to záujem. Sami hľadajú oporu osobností so silnou povahou. Vyznačujú sa láskavosťou, priamosťou a šľachetnými myšlienkami.
Povahu majú vyrovnanú. Sú prispôsobiví, rozčuľujú sa skutočne len výnimočne. Ak ich niekto hoci len slovne napadne, stávajú sa energickejšími. Sami však neradi rozhodujú a prenechávajú rozhodnutia iným.
Typickou črtou ich povahy je spravodlivosť. Táto črta je však príčinou mnohého úskalia, ktoré musia prekonávať. Ak sa stretnú s odporom, vzdávajú sa aj vtedy, keď ich čakajú milé a príjemné veci.
Popri spravodlivosti majú vyvinutý zmysel pre krásu. Ani v jazyku neuznávajú hrubé slová. Všetko robia s pôvabom a eleganciou. Potrpia si na svoj domov. Na zariadenie, doplnky, oblečenie. Majú radi jemné, pekne zladené farby a tvary. Potrpia si na kvalitné veci, nekupujú napodobeniny a bižutériu. Zmysel pre krásu sa snúbi so záujmom o hudbu a umenie. Výborne tancujú, cítia rytmus, majú šarm. Radi sa pohybujú v menšej uzatvorenej spoločnosti, sú pozornými hostiteľmi a vytvárajú hosťom pocit príjemného ovzdušia.
Keďže sú to ľudia pokojní, bývajú dobrými manželskými partnermi. Veď sa aj neradi hádajú. Sú taktní, cápajúci, ale aj značne samoľúbi. Potrpia si na to, aby si ich ostatní všimli, hoci len pochválením strihu šiat. Prehliadnutie nového klobúka pokladajú za urážku a nedostatok pozornosti. Vyberajú si partnerov, ktorí majú vyberané, elegantné spôsoby. Zjavujú sa s nimi v spoločnosti alebo v divadelných foyeroch a vystavujú ich na obdiv. Stravujú sa v prvotriednych reštauráciách.
Najlepšie sa cítia v spoločnosti osôb zo znamenia Vodnára, tí totiž chápu ich umelecké cítenie a majú spoločný názor na mnohé otázky. Primeranými partnermi sú aj osoby narodené v znamení Blížencov. Nevinné zábavy a návštevy divadiel sú často ich jedinou radosťou, preto ich v tom netreba obmedzovať. Ak je jeden z manželov zo znamenia Leva alebo Strelca, môžu prežiť príjemný život.
Deti narodené v znamení Váh si vyžadujú pri výchove veľkú lásku a stálu oporu rodičov. Najradšej majú láskavé napomínanie a karhanie, boja sa však veľkého kriku. Dobré spôsoby majú vrodené a tak ich výchova nebýva problémom. Treba dbať, aby sa často nepozerali do zrkadla, lebo zostanú samoľúbe. Najlepšie je, ak vo svojej izbe zrkadlo vôbec nemajú. Taktne treba ovplyvňovať ich veľkú túžbu po zábavách všetkého druhu. Zmierňovať treba už v detstve aj nerozhodnosť a váhavosť, dávať pozor, s kým sa deti priatelia a kto ich ovplyvňuje.
Zo všetkých povolaní najvhodnejšie je súdnictvo. Talár sa totiž hodí k ich zmyslu pre spravodlivosť. Osvedčili sa aj vo vyšších úradníckych postoch, kde treba spravodlivo a rozhodne riešiť problémy. Muži majú vlohy aj pre povolanie bytového architekta alebo čalúnnika. Ženy sa zase rady realizujú ako módne návrhárky so smelými a vkusnými modelmi šiat. Úspešné sú aj ako učiteľky v tanečných školách. Ako herečky sa realizujú len v užšej spoločnosti.
Ľudia narodení v znamení Váh sú zdravý. Vyššiu citlivosť prejavujú obličky a močový mechúr .Treba sa vystríhať pred chronickým ochorením týchto orgánov .Niekedy sa ohlási aj cukrovka. Trochu im škodí aj víno, hoci ho radi pijú. Neopíjajú sa, ale alkohol ich čoskoro prenesie do veselej nálady.

späť na zoznam poslať emailom
Hore


© 2000-2024 Webdesign and build - AY productionsTOPlist

Hore