zverokruh : Škorpión
Škorpión - Scorpio znameniu vládne Mars citlivosť na dolnú časť tela a pohlavné ústroje
od 23.10. - do 22.11. poslať emailom

Slnko sa s ním stretáva 23. októbra a zotrvajú spolu do 22. novembra. Vládcom znamenia je Mars.
Škorpióni sú zvyčajne vysokí ľudia, obdarení prenikavým myslením. Svojou bystrosťou sú schopní pochopiť rýchlo všetko nové a neznáme. Sú nositeľmi originálnych názorov, ktoré obhajujú priam fanaticky. Neznášajú, ak im niekto protirečí. Sú zanovití ako mulice. Málokedy svoj názor menia alebo korigujú.
Pritom sú neobyčajne ochotní voči ostatným, ale neľútostní voči tým, ktorí sa im nepáčia. Sú to zložité povahy. Nikdy nemožno odhadnúť, ako budú reagovať. Práve, keď od nich očakávame láskavosť a ochotu, sú uštipační, a zlostní. A naopak, keď od nich očakávame podraz, priam sršia ochotou. Ich chuť pomáhať a ničiť zároveň visí vždy na vlásku.
Sú priateľskí. Vrcholom ich spokojnosti je spokojnosť priateľa. No dokážu dokonale precítiť aj pocit nepriateľstva so všetkou krutosťou. Pomstu pokladajú za sladkú. Ak si niekoho zaumienia znemožniť, sú dôslední. Sú však aj sliediví. Nemôžu za to, je to chorobné. Chcú vedieť všetko o súkromnom živote tých, ktorí ich nejakým spôsobom zaujali. Radi tvrdia, že sú len zvedaví a robia to zo zábavy .
Typickou vlastnosťou týchto ľudí je genialita. Prejavuje sa slovami i skutkami. Často však svoje geniálne nápady nedokážu realizovať a tak sa géniami nestávajú. V spoločnosti sú zábavní a obľúbení. Prejavujú sklony k mystike a meditáciám.
Milujú vášnivo, azda najvášnivejšie z ľudských typov. Začínajú v mladosti a zmysel pre erotiku im neraz prináša aj nepríjemnosti. Obetujú však všetko. Ak sa sklamú, väčšinou sa psychicky zrútia. Dokážu slepo poslúchnuť. Záletníkmi sa stávajú až vtedy, keď nenájdu primeraného partnera. Zmysel pre erotiku nepozná prekážky .
Manželstvo, hoci uzavreté z lásky, nemáva dlhé trvania. Utrápia partnera žiarlivosťou a nedôverčivosťou. Navyše majú sklon k sadizmu. Často si sami vymýšľajú príčiny, len aby vyvolali trápne manželské scény. Preto ich partneri opúšťajú. Mnohí ľudia narodení v tomto znamení sa po búrlivom ľúbostnom živote úplne zrieknu erotiky a oddávajú sa umeniu alebo meditáciám s duchmi. Sú z nich vyznavači všetkých náboženstiev.
Ak je Mars pod vplyvom nepriaznivých lúčov, zosilňuje sa v týchto ľuďoch sklon k orgiám a výtržníctvu.
Do manželstva s nimi najvhodnejšie vstupujú ľudia zo znamenia Raka alebo Rýb, sami sú totiž panovační a potrebujú niekoho, kto sa im prispôsobí. Znášajú sa aj so znamením Kozorožca.
Problémy sú aj s deťmi narodenými v tomto znamení. Sú hašterivé, zanovité a falošné. Neznášajú námietky, sú vzdorovité a nedisciplinované. Keďže bývajú falošné, navonok pomýlia dospelých predstieranou dobrotou. Ich krutosť a zlé sklony možno eliminovať jedine prísnou výchovou. Ak je v rodine viacero detí, Škorpión získa prevahu a diktuje ostatným súrodencom. Tí nemajú na výber, pretože ho poslúchnu alebo sa ho budú báť. Niekedy však tieto deti bývajú otvorené, majú bystrú myseľ a zmysel pre vtip. Na druhej strane už v ranom veku sú náchylné k erotickým sklonom. Preto im treba včas všetko vysvetliť a tak ukojiť ich zvedavosť. Ináč by hľadali odpoveď inde, napríklad vo filmoch pre mládež nevhodných.
Ľudia narodení v znamení Škorpióna dokážu ovládať iných. To má výrazný vplyv aj na voľbu ich povolania. Ich osobná príťažlivosť vzbudzuje dôveru, ak sa stanú praktickými lekármi. No vďaka kombinačnému a prenikavému mysleniu sa často stávajú diagnostikmi. Presne a ľahko určia pôvod choroby. Sú však z nich aj dobrí maliari a nežní lyrici.
Citlivou telesnou oblasťou sú pohlavné ústroje. Citlivejšou než pri iných znameniach. Preto ich sklon k neviazanému životu prináša mnohé nebezpečenstvá. Sú obzvlášť náchylní na ochorenie AIDS. Poruchy tráviaceho traktu a črevné ochorenia sú v porovnaní s tým iba zanedbateľné.
Ženy narodené v tomto znamení prežívajú mnoho starostí pri každej menštruácii. Aj bežný priebeh sprevádzajú silné kŕče a bolesti. Vtedy sú nervovo podráždené, citlivé a skľúčené. Oporou je pochopenie partnera, ktorý je v tom čase nielen pozorný, ale sám vykonáva všetky domáce práce.

späť na zoznam poslať emailom
Hore


© 2000-2024 Webdesign and build - AY productionsTOPlist

Hore