zverokruh : Strelec
Strelec - Sagittarius znameniu vládne Jupiter citlivosť na bedrá a stehná
od 23.11. - do 21.12. poslať emailom

    Slnko sa stretáva s hrotom jeho šípu 23. novembra a odráža sa od neho 21. decembra. Tetivu napína Jupiter.
    Sú to obyčajne štíhli ľudia s dlhými nohami, vysokým čelom, krásne klenutým ako napnutý luk a pekne formovaným nosom. Charakterizujú ich pekné a lesklé vlasy, rednúce v oblasti spánkov. V priamom pohľade sa zračí výraz odvahy. Pleť a zuby sú svieže a zdravé. Pôsobia dojmom zdravia a sily a takí sú aj v skutočnosti.
    Povahu majú veselú a slobodnú. Prekážky a váhavosť sú pre nich zemou neznámou. Prísnosť a úprimnosť však občas bývajú ich nevýhodou, zraňujú nimi ostatných. No nie sú uštipační alebo zlomyseľní. Kto si ich obľúbi, rád sa s nimi stretáva a zabáva, pretože spôsob ich života je čerstvý, oživuje a inšpiruje. Zriedka sa zaoberajú duševnými problémami, radi športujú, jazdia na koni a obľubujú poľovačky, ale nie z titulu svojej funkcie. Sú mnohovravní, ale nikomu príliš nelichotia. Milujú život v prírode a dlhšia absencia sa im vidí ako väzenie. Tento druh ľudí nemožno obmedzovať, pretože by stratili pocit slobody a nezávislosti.
    Sú výbušní, ľahko sa rozčúlia. Hnev ich takisto ľahko prejde, ba zabudnú na jeho príčinu, hoci nemajú sklony k skleróze. Nikdy sa netaja s tým, že o niečom pochybujú a radi hovoria z očí do očí. Sú štedrí, obdarúvajú známych, tešia sa z ich radosti. Peniaze často ľahkomyseľne rozhadzujú. Mali by sa vystríhať hazardných hier, pretože radi vsadia všetko na jednu kartu. Popritom sú podnikaví a dobrodružní. Život v meste im neprináša plné uspokojenie.
    Ľahko vzplanú. Vo všetkom. V láske milujú vášnivo, ale sú nedočkaví, netúžia tajne. Partnerovi dajú najavo, o čo im ide. Radi obdarúvajú milované osoby, niekedy však dávajú viac ako môžu a dostávajú sa do finančných ťažkostí. Muži sa dokážu kvôli žene úplne zruinovať. Výčitky sú zbytočné. Nie sú pritom vhodní pre manželstvo, lebo každú chvíľu vzplanú na novom ohnisku. Preto sa ženy narodené v tomto znamení dobrovoľne rozhodujú pre nezávislý život a rodinu si nahrádzajú športom a prechádzkami v prírode.
    Predsa však, tí, ktorí sa rozhodnú pre manželstvo, mali by si vyberať partnerov z radov Levov alebo Baranov. V mnohom sa zhodnú. Dobré vzťahy pestujú aj s osobami zo znamenia Vodnára a Strelca.
    A čo povedať o deťoch narodených v tomto znamení? Sú veselé, usmievavé, čulé a svieže. Občasnú výbušnosť im treba prepáčiť. Neznášajú rozmaznávanie a pestovanie na rukách. To treba vedieť, lebo rodičia nevedia zistiť príčinu plaču, keď ich vezmú do náručia. Neznášajú sedavé hry, potrebujú pohyb a voľnosť. Najmä na čerstvom vzduchu a slnku. To v nich zároveň podporuje pocit nezávislosti a samostatnosti, po ktorom vnútorne túžia. Ak by im v tom rodičia bránili, riskujú odcudzenie. Naopak, ak majú voľnosť, sú vďačné. Nie sú to deti veľmi nadané a preto ich netreba nútiť do učenia. Majú však radosť z peknej cestopisnej alebo dobrodružnej knižky a pociťujú ustavičný hlad po takejto literatúre.
    Aj dospelí ľudia v znamení Strelca milujú voľnosť a teda život v prírode. Často sa stávajú lesníkmi alebo poľovníkmi z povolania. Radi pracujú na safari. Sú však z nich aj dobrí dôstojníci, najmä jazdeckí, vzhľadom k tomu, že milujú kone. Dokážu čeliť každému nebezpečenstvu, a tak sú z nich vodcovia výprav na vysoké vrchy i do hlbokého podzemia. O týchto cestách dokážu napísať pútavé knihy a získať si srdcia čitateľov.
    Chúlostiví sú najmä na pľúca. Vari preto ich tak priťahuje panenská príroda, kde môžu dýchať čistý vzduch z plných pľúc a bez obáv. Sťažujú sa na ochorenie pľúcnych hrotov. Sami sú dosť ľahkovážni a preto je starostlivosť o nich závislá na blízkych osobách. Pri športovaní, pochopiteľne, neraz utrpia aj úrazy, zlomeniny a vykĺbeniny, ale vždy sa z toho dostanú. Ak náhodou bol Jupiter v čase ich narodenia vo svetle nepriaznivého ožarovania, sú náchylní k očným chorobám. Môžu im predísť po dôkladnej konzultácii s očným lekárom a dobrým optikom.

späť na zoznam poslať emailom
Hore


© 2000-2024 Webdesign and build - AY productionsTOPlist

Hore